Feriedag. Bestemordag. Fin dag. Og litt om været, påkledning og viktige ord.

I Vadsø er det Vadsøsommer om dagen. Ikke sørpåsommer. Ikke i det hele tatt!

Det er syv varmegrader, regn og stiv kuling. I natt var det nok storm.

I slikt vær kommer det vann inn i huset mitt der det helst ikke bør komme vann inn. Snekker og blikkenslager er tilkalt, men de må foreløpig konsentrere seg om å samle inn naboens halvferdige tak som prøvde å stikke av i natt.

Vadsøsommer!

Min sønn ringte fra Trøndelag tidligere i dag for å rapportere om femogtyve varmegrader og sol.

Jeg vet ikke hva som er verst.

.

Og uansett spiller det ingen rolle. I dag har det vært feriedag og bestemordag og kaffekos- og spilledag med Trine og guttenes mamma som var tidlig ferdig på jobb.

Det har vært en fin dag!

.

Ole Jakob er litt lei av å gå med ullgenser og med skinnjakka igjen. Han liker å ha den åpen. Men etter å ha betraktet været fra vinduet i dag hadde han sagt til mammaen at han nok måtte ha jakka igjen hvis han og bestemor skulle ut. Og ullgenser under bare han selv fikk velge hvilken.

Men ellers ville han bare ha T-skjorte. Jeg prøvde å få han til å ta på seg en av de fine, rutete skjortene sine også. Men der gikk grensen. Han liker skjortene sine, men hvis han skulle ha ullgenser, fikk det klare seg med T-skjorte. Jeg prøvde å lirke litt, men da så han på meg og sa alvorlig: «Bæstemor. Selvfølgelig skal æ ikke ha skjorte på mæ. Ikke ute og ikke inne. Ikke når æ skal ha ullgenser. Skjønner du det?»

Når man er tre år, erobrer man språket og oppdager nyttige ord. Ole Jakob liker ordet fortsatt: «Æ e fortsatt sulten. «Æ vil være oppe fortsatt!». Han kunne hatt sommerjobb som telefonsvarer: «Det er fortsatt stor trafikk, vennligst vent…«.

Nå har han oppdaget nytten av selvfølgelig. Det får alle utsagn til å framstå med større tyngde. «Æ må selvfølgelig ha en Babybel-ost til bæstemor. Det her er jo bare en.»

Så Ole Jakob tok selvfølgelig ingen skjorte på. Og ingen langermet ulltrøye under T-skjorta slik man som oftest gjør i Vadsø om sommeren. Det ville han vise til mammaen da hun kom. «Se her mamma», sa han og løftet opp T- skjorta.» «Under her har æ bare mæ.»

.

Sommerbaby.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: