Bare Hurtigruta går…

… gauler ungene i barnehagen min om dagen. Vi øver og øver og på mandag er den store dagen da vi skal stå på scenen.

Ungene gleder seg.

Vi øver på å bukke også. (Alle sammen, jenter neier ikke lenger.)

Da mannskoret skulle takke for seg og bukke etter sitt bidrag under «syng jula inn» i kirka i for, var de så usynkronisterte at de skallet hodet i hverandre. Min medspeiderleder som er aktiv i koret var ikke stolt. Det hadde han heller ingen grunn til. (Nå snakker jeg altså om bukkingen og ikke om sangferdighetene. Det er en helt annen sak!)

Ungene våre er kanskje ikke helt like samstemt som mannskoret i harmoniene sine. Men bukke samtidig, det kan de. Bare noen teller til tre. Og sanggleden er det heller ikke noe å si på. I tillegg har de et flott kunstverk å vise fram mens de synger og vi er helt sikre på stor suksess!

Og så vil vi benytte sjansen til å takke Halvdan Sivertsen for en flott sang som er som skreddersydd for vår barnehage som har utsikt til hurtigrutas anløp og avdelingsnavn etter hurigruter. (Den er bare irriterende vanskelig å få ut av hodet…)

,

.

I kveld har jeg lest Janosch for en liten gutt. Nesten hele den tykke boka som er oversatt til nydelig nynorsk av Hanna Midtbø. «Heim betyr hjem», sier Ole Jakob, men ellers kommenterer han ikke at ordene klinger litt anderledes enn han er vant med. Han har en far fra Kristiansund, en mor fra litt her og litt der og han bor i en by der han hører språk fra hele verden. Man skal ikke være redd for å lese nynorsk for ungene. Det er bare berikende.

Men nå er bøkene om den vesle Bjørnen og den vesle Tigeren berikende uansett. Både for tre-og-et-halvtåringer og gamle bestemødre. Dette er vakre fortellinger om hva som er viktig i livet. Om de nære, enkle gledene og -mest av alt- om vennskap.

,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: