Femte desember. Om pepperkaker, speidere og litt slitne barnebarn.

pepperkaker 5

.

I dag har speiderne bakt pepperkaker.

Ole Jakob også. Han bakte en mamma med stort hode som skulle på sykehuset med den ene babyen sin fordi den manglet litt av hodet sitt. Ole Jakob hadde nemlig brukt litt av hodet til å bake en annen pepperkake

Etterpå var han litt sliten og sur.

Han ville ikke kle på seg fordi han ville bestemme selv at han ville kle på seg om ni minutter. Det passet bare litt dårlig for pappa som var sjåfør ville hjem og legge lillebror

Litt seinere, etter å motvillig ha vasset i den dype snøen inn til bestemors hus, strevd med å få av klærne og grått en skvett fordi bestemor prøvde å dra to gensere over hodet hans samtidig og holdt på å rive av han øret, ble han veldig blid.

Veldig!

Han lovte på ekte å prøve å ikke være vrang flere ganger, men vi ble enige om at alle må få lov til å bli litt sur og lei av og til. Og så leste vi om Hasse og Ludde og om en liten gutt som het Ply og som lå i senga om morgenen før han ble helt ordentlig våken og lurte på hva alle papppaene på bussen (og bussen) egentlig holdt på med hele dagen.

Og etterpå lå han med det myke kinnet sitt mot mitt tørre og rynkete og snakket om alle han er glad i: Mamma og pappa og Alvin og Bestemor og Besta og Bestefar og Trine og Jon Vegard og tante Mia og speidervenner og barnehagevenner og onkler og søskenbarn … Bare ikke Julenissen. I hvert fall ikke Rampejulenissen.

Nå sover han godt i senga si.

Og jeg har kokt meg kaffe.

Adventsstjerna mi ligger fremdeles i esken. Men nå skal jeg slutte å skrive om at den ikke er hengt opp. Det kommer et bilde når den er på plass i vinduet.

,

pepperkaker 51 lite

.

1 kommentar (+add yours?)

  1. lirosa
    des 06, 2012 @ 09:30:02

    Herlige unger og flinke voksne som baker pepperkaker sammen med barna.
    Julestjerna vår hang seg opp i tide i år:-)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: