Om gode barnebøker.

bok 2 2

.

Nå både bestemor og mamma liker de samme bøkene som Ole Jakob, er det lett å tigge seg til tre nattahistorier. Og til og med få høre den ene to ganger!

bok1

,

Den første fortellingen vi leste var den om Ruffen som tror han er foreldreløs helt til det kommer en flaskepost og han drar ut på leting.

Ruffens mamma og pappa er ikke døde, viser det seg. De er blitt tvunget til å ta på seg det livsviktige oppdraget med å redde Nederland fra oversvømmelse.

På sin ferd møter Ruffen en vakker Dragepike også.

Ole Jakob røres av slike historier. Han lyttet alvorlig og fikk tårer i øynene da Ruffen fant igjen foreldrene sine. Så ville han ha den en gang til. «Æ må ligge helt inntil dæ, bæstemor. For det e litt trist når dæm ikke e i lag.»  Og så leste vi den en gang til mens han lå tett inntil meg.

«Kan vi lese den en gang til ?«, spurte han så.

Fortellingene om Ruffen er noe av det fineste som er skrevet for barn. De er poetiske og vakre og det usedvanlig fruktbare samarbeidet mellom forfatter Bringsværd og illustratør Hansen  gjør dem helt unike.

,

bok2

,

Etterpå leste vi fra Janosch– boka om den vesle Bjørnen og Den Vesle Tigeren som vil reise til Panama der alt lukter som bananer. Og som står sammen i tykt og tynt. Dette er bøker om vennskap og enkle gleder, nydelig oversatt til nynorsk av Hanna Midtbø. Jeg tror det er lurt å lese nynorske bøker for ungene også. Ole Jakob stusser ikke i det hele tatt på at jeg bytter for det er slik Janosch- bøkene skal klinge!

,

bok4

,

Så kom mammaen hjem og Ole Jakob fikk ligge mellom oss mens mamma leste som Ole Brumm som må hjelpe Tussi med å finne igjen halen sin og om Heffalumpfella som Ole Brumm til slutt havnet i selv med en honningkrukke over hodet. AA Milne trenger ingen introduksjon, men for dere voksne vil jeg varmt anbefale å lese bøkene på originalspråket. Ikke fordi det er noe galt med oversettelsene, men fordi det er noen nyanser som er vanskelig å overføre til norsk.

.

bok3

,

Ole Jakob fikk ikke med seg slutten av den siste fortellingen der Nasse Nøff blit flau over å tatt feil av Ole Brumm med en honningkrukke over hodet og en Heffalump og går til sengs med hodepine.

,

bok5

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: