Om hurtigmiddager, yoga, lego og Tolkien.

«Bæstemor, kan æ få lov å slappe av litt?» Spurte Ole Jakob for litt siden.

Og det kunne han jo få lov til.

Det er bare det at han slapper av på en sånn måte i den andre enden av sofaen min at det blir litt vanskelig for meg å slappe av samtidig.

Han kaller det yoga.

Ole Jakob inviterte seg selv og lillebror på middag i dag. Og heldigvis var begge guttene (og jeg selv) strålende fornøyd med bestemors fem minutters-middag som besto av rugbrød med ovnsbakt leverpostei, en rest av skinke på boks, vellagret gouda, gule og røde tomater og friske bringebær. Ole Jakob og bestemor hadde det Ole Jakob kaller brisbrus (vann med kullsyre fra min flittig brukte Sodastream, denne gangen smaksatt med saften fra en halv grapefrukt) i glassene våre.

En sånn middag med det man har av godsaker i skapet er et godt alternativ når ungene er sultne og bestemor (eller mamma og pappa) er litt sliten.

«Oi!» var Ole Jakobs lykkelige reaksjon da han fikk sitt fat.

Serveringen foregikk foran tv-en der guttene har hver sin lille krakk som bord. Jeg er ikke så stolt av det, men guttene ser nesten ikke på tv hjemme og det å få spise foran tv-en er en bestemorting.

.

mat

mat2

.

Det er forresten yoga i sofaen også.

Og Ole Jakobs form for yoga virker åpenbart helt etter hensikten for han.

Hvis hensikten altså er avslapning.

,

slappe av litt.

Før han fant ut at han trengte å slappe av litt, prøvde vi å lese litt i en merkelig pop-up- bok om Hobbiten som vi har hatt i huset i årevis. Både bestemor og mamma og pappa har vært og sett filmen i jula og det er fint å kunne vise Ole Jakob litt hva det handler om. Pop-up -bildene er skumle og fine. Særlig Hutula! Men teksten i boka er løsrevne avsnitt uten noen som helst sammenheng, så det fungerer best å gjenfortelle en litt mild versjon av historien etter hukommelsen. Vi har googlet litt også og funnet ut at Hutula finnes i legoversjon! Det gjør Aragorn også, forresten. Kanskje noe for bestemor å ønske seg i bursdagsgave? Min datter ønsket seg-og fikk (av meg)- en stor kasse lego til sin bursdag fordi det er mye morsommere å bygge med lego sammen med ungene når man har mange og fine deler å bygge med.

.

hutula3

hutula2

hutula1

,

Ole Jakob fikk ikke se denne.

Det får vi vente noen år med. Men vi kan jo nyte den!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: