Om en fin dag og en fin gutt. Og om muffins-tv, Vadsøya og en gammel sang.

øya2

.

I kveld har jeg en liten gutt på ovenattingsbesøk. Han pleier ofte å sove her etter at han og jeg har vært på speidermøte sammen. Da er vi skitne og stinkende og slitne og glade begge to og det er fint å avslutte kvelden sammen.

Ole Jakob liker å være på speider sammen med de snille, store ungene som leier og bærer på han. Det er nok helt ok å være litt liten av og til. Hjemme er han størst. Og han er verdens beste storebror!

Han kom seg litt seint i seng. For etter speidermøte med avansert matlaging på bål, er det nødvendig å bade. Og Ole Jakob har ganske mye hår som må få tørke en stund på stua før han legger seg selv om vi føhner det litt først.

«Kan vi se på en snill muffins-tv?» spurte han da han kom ut fra badet iført mammas gamle T-skjorte fra speiderleir på Island for veldig mange år siden.

Ole Jakob vet at alle figurene fra Disney Junior forlengst har gått og lagt seg når speidemøtet er slutt. Men han synes det er koselig å se litt på tv før lesestund og sengetid. Han vil bare ikke se noe som er skummelt eller kjedelig, så vi pleier å sjekke om det er noe baking på gang på en eller annen kanal.

.

Jeg har hatt en fin arbeidsdag i dag med naturfagkurs på Vadsøya.

Det er deilig å være ute og det er fint å lære noe nytt. Vadsøya er full av kulturminner, spennende geologi og er stedet fugleentusiaster fra hele Europa oppsøker for å se på stellerand og andre fugler. Men på kurset i dag konsentrerte vi oss mest om de bitte små dyreartene som vi sjelden legger merke til; ørsmå biller og larver og edderkopper og tanglopper og denslags.

Det var morsomt og jeg gleder meg til å formidle kunnskapen videre til ungene.

.

IMG_20130605_170248.

Luftskipsmasta som Roald Amundsen og Umberto Noblie brukte på sine ferder med luftskip mot Nordpolen midt på tyvetallet.

Bak masta skimtes byen.

.

øya.

I og ved dammen på Øya er det et rikt fugleliv. Dette bildet er tatt den andre veien med utsikt over fjorden mot Sør-Varanger.

,

Man blir trøtt på den gode måten etter en hel dag ute i frisk luft.

Jeg skal bare ha meg en kaffekopp til.

Og en nattasang.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: