Hvil i fred Jon Bing.

jb2,

I dag kom det mange triste nyheter på en gang om kulturpersonligheter som har gått bort.

En av dem er en mann jeg alltid har hatt stor beundring for. Jon Bing var et helt unik menneske. Han var forfatter, dr. juris, professor, tv -serieskaper, æresdoktor, science fiction- og datateknologientusiast, elefantsamler (han eide vissnok 300 elefantslips), ekspert på opphavsrett og digitale media, ridder av st. Olavs orden… Han rakk ikke å fylle 70, men han må ha hatt et usedvanlig rikt liv.

.
Han hadde et omfattende samarbeid med en annen favoritt av meg, Tor Åge Bringsværd. Bing og Bringsværd er et begrep. I min barndom på 60 og 70-tallet var det disse to som introduserte science fiction for oss nordmenn. De sto også bak legendariske tv -serier som Blindpassasjeren som var en skikkelig skummel science fiction-kriminalserie som foregikk i verdensrommet og Helmer og Sigurdson som var en fantastisk, norsk krimserie i klassisk stil helt etter mitt hjerte. Det var den gangen man hadde en tv-kanal og hele nasjonen ventet i spenning på avsløringen av hvem som var morderen i Nitimemordet.

I et intervju i Dagbladet har Jon Bing en gang sagt om samarbeidet at Bing & Bringsværd var en tredjeperson, en forfatter som skilte seg fra Jon Bing og Tor Åge Bringsværd på flere måter:

«Han er en ålreit fyr, men ulik oss. Han skriver på en annen måte, har en annerledes litterær stil og velger andre ord enn oss. Han gjør ting vi aldri ville gjort hver for oss.»

Jon Bing var lett gjenkjennelig med sitt vennlige ansikt, sin flotte bart, sitt flagrende hår og sin litt hese stemme. Ikke akkurat Johnny Depp, men om jeg skal være helt ærlig, tror jeg en middag med Jon Bing hadde vært hyggeligere. Han var et menneske å la seg inspirere av.

Hvil i Fred.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: