Where have all the flowers gone?

peete seeger

.

Pete Seeger døde på mandag. Han ble nittifire år gammel. Han var en legende allerede den gangen jeg var ung og prøvde å lære å spille gitar ved hjelp av Lilelbjørn Nilsens gitarbok. Jeg ble aldri noen gitarist. Ikke noen sanger heller, for den saks skyld, men sangene til Pete Seeger kan jeg likevel. Og noen ganger nynner jeg på dem i dusjen når ingen hører på.

Where have all the flowers gone

Det er han som har skrevet denne også, selv om mange tror det er Lillebjørn Nilsen. Og denne (selv om teksten er hentet fra Bibelen) som både The Byrds, Mary Hopkin og Bruce Springsteen (med sitt E Street Band) har laget nydelige versjoner av. Den med Mary Hopkin har jeg på en singelplate et sted.

Pete Seeger var en glødende politisk sanger. Protestsanger kalte vi det den gangen. Han skrev om solidaritet, fred, borgerrettigheter og miljøvern. Han regnet seg som kommunist og ble i en lang periode svartelistet fra tv og radio i USA.

Han dannet på en måte en bro mellom Woody Guthrie som døde allerede på sekstitallet og Bob Dylan, og har hatt en enorm innflytelse også på mange av dagens artister.

Vi må nesten ha med denne også. Her framfører han Bob Dylans tekst i forbindelse med Amnesty Internatioals 50- årsjubileum

Hvil i fred Pete Seeger, det er deg vel unt!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: