Bestemorhelg!

Når man har vært sammen med to blide og livlige unger i over et døgn, blir det veldig, veldig stille etterpå. Men det er godt det også. Bare på en annen måte.

I går var vi i byen. Vi hadde viktige ting å gjøre: Ole Jakob hadde fått penger av pappa for å kjøpe morsdagsgave til mamma og så skulle vi kjøpe søppeldunk til Ole Jakobs rom. Det kom han med sånn litt ut av det blå her om dagen : «Æ trenger en søppeldunk til rommet mitt, bæstemor, så det kan bli et ordentlig hjem!»

Gaven til mamma fant vi på I Galleri. Han fant den med en gang vi kom inn i butikken og var helt sikker på at det var det som var gaven. Han tok ikke en gang sjansen på å la den bli liggende mens vi så på andre ting.  Hos Inger blir barn tatt på alvor som kunder og gaven ble vakkert pakket inn. Penger til søppeldunk hadde Ole Jakob selv. De hadde han tjent på vedbæring hos bestemor. Vi så på en blå en med lokk, men han bestemte seg for en sølvfarget papirkurv fra Libris fordi han liker blanke ting. Den vil nok gjøre seg på det fine rommet hans.

I dag har Ole Jakob jobbet iherdig med morsdagskort til mamma og bursdagstegning til gamle oldemor på Harestua. Og så har han vært ute og båret masse ved for bestemor.

Det har vært en fin helg. Bare se:

.

søt,

Da Alvin kom inn etter uteleken ville han ha hjelp til å kle av seg. Jeg sa at han kunne prøve litt selv. Da trampet han ut igjen og satte seg rett ned i snøen. Så prøvde han på nytt. «Du læppe mæ?», sa han og smilte sitt søteste smil. Alvin tror at han er aller søtest når han kniper igjen øynene. Det virket, og han fikk den hjelpa han trengte. Det er sånt som kalles sosial kompetanse.

,

spasertur2

spasertur1

Fin storebror!

kort2_edited-1

kort1_edited-1.

Ole Jakob jobbet lenge i morges med det store, fine kortet til mamma. Han kan stave selv nå og trenger bare bitte litt hjelp til å huske hvordan alle bokstavene ser ut. Og så vet han at mamma liker hester, så han klistret fast mange hesteklistremerker. Så tegnet han årstider og mange andre ting som han vet at mamma liker sånn at hun skulle bli ekstra, ekstra glad. Det er litt dumt når mammaer må jobbe helt til seint på kvelden når det er morsdag, men det går an å feire på mandager også. Man kan mene hva man vil om mors- og farsdager. I barnehagen ligger vi lavt med disse dagene nå, for det finnes så mange ulike familer og disse feiringene passer ikke for alle. Men for Ole Jakob er nok opplevelsen slik jeg husker den. Den handler om gleden ved å gjøre andre glad.

.

klem_edited-1

.

Det gjør dette også. «Du e den fineste Alvinen i hele verden, lillebror!»

,

kakao3

kakao2

kakao1,

I går koste vi oss på Zero-kafeen. Der har de deilig kakao og franskinspirerte horn med sjokolade i. «Mmmmm, vidunderlig!», sa Ole Jakob lykkelig etter den første slurken med kakao. «Ka betyr egentlig vidunderlig?» Lollo måtte også smake på den gode hornet.

,

Det er lenge siden vi har hatt med Jack Prelutskys fine bestemordikt. Det passer i kveld!

,

Super Samson Simpson

I am Super Samson Simpson,
I’m superlatively strong,
I like to carry elephants,
I do it all day long,
I pick up half a dozen
and hoist them in the air,
it’s really somewhat simple,
for I have strength to spare.

My muscles are enormous,
they bulge from top to toe,
and when I carry elephants,
they ripple to and fro,
but I am not the strongest
in the Simpson family,
for when I carry elephants,
my grandma carries me.

Jack Prelutsky

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: